چسب تزریق که گاهی با نام چسب خونگیری نیز شناخته می شود یکی از اقلام پر مصرف در آزمایشگاه ها می باشد.
پس از نمونه گیری و خارج شدن سوزن از محل خون گیری، این چسب گرد کوچک محل نمونه گیری را می پوشاند تا هم از خونریزی پیشگیری نماید و هم از ورود میکروب ها به محل نمونه گیری جلوگیری کند.
چسب های تزریق معمولا ضدآب هستند. جایگزین مناسبی برای روش های قدیمی تر مانند پنبه و چسب است و همچنین به مراتب بهداشتی تر و آسان تر است.
چسب تزریق برای زخم های کوچک نیز کاربرد دارد و باعث بهبودی سریع آن می شود. همچنین میتوان از چسب تزریق بعد از تزریق انسولین و آمپول یا سرم زدن هم استفاده کرد.
این محصول از چسبندگی بسیار بالایی برخوردار بوده و ضد حساسیت می باشد تا برای پوست شخص استفاده کننده آسیبی نداشته باشد
ضد اب بودن آن نیز باعث می گردد اگر خونریزی احتمالی از محل تزریق صورت گیرد، خون از چسب به بیرون نشت نداشته باشد.
چه ویژگی هایی در چسب تزریق آن را برای استفاده در آزمایشگاه مناسب می کند؟
- پد بسیار جاذب و غیر چسبنده
- ضد حساسیت
- مقاوم از ورود باکتری، میکروب ها و آلودگی ها
- دارای تنفس پوستی
- چسبندگی بالا
- جدا شدن آسان
- سازگار با انوع پوست
- استریل بودن
- استفاده آسان
- فاقد مواد آلرژی زا و ضد حساسیت
- مقاوم در برابر رطوبت و آب
- انعطاف پذیری بالا
پارس پیوند، مشاور شما در تامین مواد مصرفی آزمایشگاه
برای خرید چسب تزریق با مشاوران ما در شرکت پارس پیوند در تماس باشید.
راه های تماس با ما:
شماره تلفن شرکت: 5-40660490-021
داخلی: 1053، 1055، 1056، 1058
شماره های واتساپ: 09101701080, 09103146893, 09103147287, 09036641890
دایرکت اینستاگرام: parspeyvand@
چسب تزریق مدیفلکس عموما 500 عددی بوده و قطر آن 25 میلی متر است و دارای پد مخصوص با کیفیت بالا
و میزان چسبندگی متعادل و همچنین جدا شوندگی آسان از پوست (بدون باقی ماندن رد چسب بر روی پوست) می باشد. همچنین جعبه این چسب به گونه ای طراحی شده که برش راحت تر و سریعتر چسب ها را موجب می شود.
چرا استفاده از چسب تزریق در آزمایشگاه توصیه می شود؟
سالها قبل، بعد از انجام نمونه گیری خون از بیماران و مراجعه کنندگان به آزمایشگاه از پنبه برای مسدود سازی حفره بوجود آمده توسط سوزن استفاده می شد، و تکنسین های آزمایشگاه نگهداری پنبه برای یک مدت در محل نمونه گیری را توصیه می کردند و گاهی هم با استفاده از چسب محل خونگیری را ثابت می کردند .
مدتی بعد چسب زخم جای پنبه را گرفت و پس از آن چسب تزریق برای خونگیری در آزمایشگاه ها استفاده شد و به سرعت مورد محبوبیت و استقبال قرار گرفت.
چسب تزریق اندازه بسیار کوچکی داشت و تنها محل کمی از زخم حاصل از خونگیری را پوشش می داد و با قرار گرفتن یک پد مناسب در وسط آن اگر مقدار ناچیزی خون در اثر تکان دادن آرنج ایجاد می شد را جذب خود کی کرد.
چسب تزریق به سادگی برداشته می شود و وجود سوراخ های روی چسب باعث بهبود سریعتر زخم حاصل می گردد.
شرایط نگهداری چسب تزریق چیست؟
باید در محیط های خنک و خشک نگهداری شوند و در معرض نور آفتاب نباشند.
اگر محیط نگهداری مناسب باشد تا 3 سال بعد از تاریخ تولید بدون مشکلی می توان از آن استفاده کرد.
چه عواملی میتواند بعد از خونگیری موجب کبودی محل نمونه گیری شود؟
ماساژ دادن محل خون گیری: از ماساژ دادن محل نمونه پرهیز کنید و فقط با فشار روی چسب تزریق به مدت حداقل 5 دقیقه مانع خونریزی شوید
عدم نگهداری زمان کافی پس از خونگیری: پس از خون گیری محل خون گیری را از روی چسب تزریق با فشارملایم حداقل 5 دقیقه نگه دارید و درصورتی که سریع انگشت را از محل خون گیری بردارید امکان خون ریزی زیر جلدی و در نهایت کبود شدن محل نمونه گیری وجود دارد.
لباس با آستین تنگ: برای خونگیری لازم است فرد آستین خود را بالا ببرد. بعد از خونگیری اگر آستین لباس تنگ باشد باعث فشار در ناحیه خونگیری شده و روند خارج شدن خون ادامه پیدا می کند و از طرفی فرد با انگشت در حال فشار به ناحیه دست می باشد. در نهایت این فشار ها باعث جمع شدن خون در زیر پوست و ایجاد کبودی دست می شود. بنابراین توصیه می شود در هنگام انجام آزمایش، لباس با آستین گشادتری بپوشید. همچنین در نمونه بردای در منزل می توانید لباس راحتی برای انجام آزمایش بپوشید تا از کبودی دست بعد آن پیشگیری کنید.
تکان دادن دست هنگام خونگیری: تکان دادن دست در هنگام نمونه برداری باعث پاره شدن رگ و خونریزی و در نهایت جمع شدن خون در زیر پوست و ایجاد کبودی دست می شود.
نمونه برداری در افراد مسن: پوست بدن با افزایش سن دچار چین و چروک می شود و رگ های داخل بدن کمی حالت الاستیکی خود را از دست می دهند. بنابراین در هنگام نمونه برداری از این افراد ممکن است رگ پاره شود و باعث کبودی دست شود.
عدم وجود رگ مناسب: بعضی مواقع به دلیل عدم وجود رگ مناسب و یا شکننده بودن عروق محل خون گیری دچار کبودی می شود.
استفاده از داروهای رقیق کننده خوناین دارو ها روند لخته شدن خون را مختل می کنند و باعث ادامه روند خونریزی ها و در نهایت ایجاد کبودی دست شود.
بیماری های مرتبط با اختلالات انعقادی: بسیاری از عوامل ژنتیکی میتوانند باعث کندی یا عدم انعقاد خون شوند. بیماری وونویلبراند (VWD) شایعترین اختلال انعقاد خون است و حدود ۱٪ از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. افراد مبتلا، یا دچار کمبود یکی از پروتئین های لازم جهت انعقاد خون هستند.
هموفیلی، یکی دیگر از بیماری های اختلال انعقاد خون است. هموفیلی باعث عدم تولید یا نقص فاکتور انعقادی ۸ (هموفیلی A) یا فاکتور انعقادی ۹ (هموفیلی B) میشود. اهمیت نقش هر دو پروتئین در لخته شدن خون بسیار زیاد است.
بیماری های کبدی: کبد ارگانی مهم در بدن است که در بسیاری از اعمال مهم بدن نقش دارد. یکی از اعمال مهم کبد ساخت پروتئین های انعقادی جهت بند آوردن خون می باشد. هر گونه مشکل در این ارگان ممکن است در روند تولید پروتئین های انعقادی و در نهایت در لخته شدن خون دچار اختلال شود. اختلال در تولید پروتئین های انعقادی باعث خونریزی های بیشتر در ناحیه نمونه برداری و ایجاد کبودی دست شود. الکل، کبد چرب، سیروز کبدی، هپاتیت و غیره از جمله عوامل ایجاد مشکل در کبد می باشد.
کمبود ویتامین K : ویتامینK یکی از عوامل مهم در ایجاد لخته خون می باشد. کمبود آن در اثر سو تغذیه، مشکلات ژنتیکی و غیره می تواند روند لخته شدن خون و بند آمدن آن را کند تر کند.
کمبود پلاکت: پلاکت ها از عوامل مهم در ایجاد لخته خون می باشند. کمبود این سلول باعث اختلال در روند انعقاد خون می شود. کاهش سطح پلاکت ممکن است در صورت اختلالات کبدی، اختلالات ژنتیکی و غیره رخ دهد. کاهش سطح پلاکت باعث ادامه خونریزی در هنگام خونگیری و ایجاد کبودی دست شود.
اگر پس از نمونه گیری به هردلیلی کبودی ایجاد شد توجه به نکات زیر میتواند در رفع کبودی موثر واقع شود :
تا 24 ساعت محل نمونه گیری خنک نگه داشته شود، کیسه یخ یا تعدادی یخ در پارچه قرار دهید. و به صورت غیر مستقیم (عدم تماس مستقیم یخ با پوست ) محل کبودی را خنک نگه دارید.
در صورتی که در 24 ساعت اولیه احساس درد به وجود آمد استفاده از مسکن مجاز می باشد.
برای بهبود سریع کبودی و تسریع در بهبود یافتن آن می توانید از قرص ویتامینC استفاده نمایید.