مقالات

انواع یورین باتل و کاربرد آنها

یورین باتل ظرفی است که جهت جمع آوری و آزمایش ادرار مورد استفاده قرار می‌گیرد. یورین باتل در حجم‌های متنوع و در دو نوع استریل و غیر استریل شفاف و مات در بازار موجود است. یورین باتل ظرفی نیمه شفاف با دربی نارنجی رنگ است. جنس این ظرف ادرار پلاستیکی است. محکم و سبک است. یورین باتل بدون هیچ گونه نشتی است. درب آن به گونه ای طراحی شده که مانع بیرون ریزی مایع درون ظرف می شود. یورین باتل استریل در دسته بندی باکیفیتی برای جلوگیری از خارج شدن استریل بودن آن ایجاد شده است. یورین باتل یا ظرف ادرار یکبار مصرف بوده و قابل استفاده مجدد نیست.

یورین باتل جهت انجام آزمایشات ادراری استفاده می شوند. آزمایش آنالیز ادرار از آزمایش های رایج برای شناسایی بیماری های مختلف به شمار می رود. هرگونه اشتباه، آلودگی و نامرغوب بودن ظرف ادرار باعث خطا در نتیجه آزمایش می شود. بنابراین استفاده از یورین باتل باکیفیت بسیار حائز اهمیت است.

یورین باتل علاوه بر نگهداری نمونه ادرار، برای نمونه های اسپرم و نمونه های پاتولوژی نیز به کار برده می شود.

یورین باتل ها معمولا در سایز های متنوعی تولید و توزیع می شوند که بسته به میزان حجم آنها در شرایط مختلف مورد مصرف قرار می گیرند. در بعضی از آنها جداره ظرف مدرج بوده و در مواردی نیز ساده هستند.

یورین باتل استریل برای جمع آوری نمونه های استریل مانند نمونه ی سوپراپوبیک مورد استفاده قرار می گیرد. وجود باکتری در این نوع نمونه از نظر پزشک حائز اهمیت است. یورین باتل بایوتست شفاف و استریل بوده و همچنین دارای لیبل برای درج مشخصات بیمار می باشد.

پارس پیوند، مشاور شما در تامین مواد مصرفی آزمایشگاه

برای خرید انواع یورین باتل یا ظرف نمونه ادرار، یورین باتل استریل شفاف ps، یورین باتل مات استریل PP 90 ml، یورین باتل شفاف استریل لیبل دار ۹۰ml، یورین باتل مات استریل لیبل دار در فستیوال فروش پارس پیوند با مشاوران ما در تماس باشید.

راه های تماس با ما:

  • شماره تلفن شرکت:5-40660490-021
  • داخلی: 1053، 1055، 1056، 1058
  • شماره های واتساپ: 09101701080, 09103146893, 09103147287, 09036641890
  • دایرکت اینستاگرام: parspeyvand@

مواد اولیه استفاده شده در ظرف های نمونه ادرار تاثیری در نگه داری مایعات زیستی و اسپرم ندارند و محلی مناسب برای جمع اوری نمونه ها می باشد.

یورین باتل ها به صورت شفاف و نیمه شفاف بسته به نوع استفاده آزمایشگاهی نیز تولید می گردند.

از طرف دیگر نیز این ظرف های نگهداری نمونه آزمایشگاهی به صورت استریل و غیر استریل شده در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

یورین باتل استریل، به وسیله یک نایلون پلاستیکی شفاف، در برابر میکروب و دیگر آلودگی ها محافظت می شود و تا زمان استفاده استریل باقی می ماند.

ظرف یورین باتل استریل نیمه شفاف معمولا از ماده پلی پروپیلن با کیفیت بالا (PP) و درب یورین باتل از پلی اتیلن (PE)  تولید شده است.

استفاده از پلاستیک با کیفیت و با دوام بالا یکی از معیار های سنجش کیفیت قوطی های نمونه ادرار می باشد. هرچه این مواد از کیفیت پایین تری برخوردار باشد شکستن و آسیب دیدن و مشکلات دیگری مانند مشکل در بسته شدن درب آن پیش خواهد آمد.

درب این ظروف باید کاملا بسته شده و فاقد هر گونه لیک یا نشتی باشد و عامل دیگر در انتخاب محصول خوب تعداد پیچش کم در درب آن می باشد.

ظرف های نمونه ادرار بصورت یک بار مصرف می باشد و نمی توان آنها را مجددا مورد استفاده قرار داد و حتی پس از استفاده باید کاملا معدوم شوند و امکان استفاده بصورت پلاستیک های بازیافتی را ندارد.

مزایای استفاده از یورین باتل:

  • ابزاری مهم برای تشخیص بیماری و ترکیبات ادرار
  • مناسب برای انجام انواع تست های ادراری
  • دارای دربی مقاوم و بدون نشتی
  • یکبار مصرف و سبک
  • بدون اثر بر مایعات داخلی
  • گارانتی سلامت فیزیکی کالا
  • دارای لیبل برای درج مشخصات

برای جمع آوری نمونه ادرار در یورین باتل باید به نکات زیر توجه کرد:

آزمایشگاه معمولا ظرف جمع آوری نمونه یا یورین باتل را در اختیار فرد قرار می دهد و نحوه جمع آوری نمونه ادرار را توضیح می دهد.

شما می توانید در هر زمانی از روز نمونه ادرار را جمع آوری کنید، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری به شما بدهد.

انواع نمونه ادراری که ممکن است از شما خواسته شود شامل یک نمونه تصادفی، نمونه اول صبح یا جمع آوری نمونه به صورت زمان بندی شده است.

برای جمع آوری نمونه ادرار باید:

  • نام و تاریخ نمونه گیری را روی ظرف استریل و درب دار ثبت کنید.
  • دست ها و در صورت امکان اندام تناسلی خود را بشویید.
  • با توجه به نوع نمونه مورد درخواست (نمونه وسط ادرار، نمونه ادرار اول صبح و …) ادرار خود را در ظرف بریزید.
  • درب ظرف را ببندید.
  • دست های خود را کاملا بشویید.
  • برای آزمایش ادرار لازم نیست که ناشتا باشید؛ مگر اینکه بخواهید هم‌زمان آزمایش‌های دیگری نیز بدهید.
  • قبل از انجام آزمایش، پزشک و مسئول آزمایشگاه را درباره داروهایی که مصرف می‌کنید مطلع کنید. زیرا برخی داروها مثل مکمل‌های ویتامین C، آنتی‌بیوتیک‌ها، ریبوفلاوین، مترونیدازول، متوکاربامول و آنتراکینون روی نتیجه آزمایش اثر می‌گذارد.
  • برای نمونه‌گیری ادرار، بهتر است اول صبح این کار انجام شده و از وسط ادرار نمونه جمع‌آوری شود.
  • بعد از نمونه‌گیری، ظرف را داخل محفظه‌های مشخص در سرویس بهداشتی آزمایشگاه قرار دهید. در صورتی که در خانه هستید، می‌توانید آن را حداکثر تا ۸ ساعت در یخچال نگهداری کنید.

منظور از نمونه وسط ادرار چیست؟

نمونه ادرار وسط به این معنی است که شما اولین یا آخرین قسمت ادراری را که خارج می شود جمع آوری نمی کنید. این امر خطر آلوده شدن نمونه با باکتری های زیر را کاهش می دهد:

  • باکتری های موجود در دست ها
  • باکتری های موجود در پوست اطراف مجرای ادرار

نحوه نگهداری نمونه ادرار در یورین باتل به چه صورت است؟

اگر نتوانید نمونه ادرار خود را در عرض یک ساعت به آزمایشگاه تحویل دهید، باید ظرف را در یک کیسه پلاستیکی در بسته قرار دهید و سپس آن را در یخچال با دمای حدود 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. نمونه ادرار را نباید بیش از 24 ساعت نگه ندارید.

باکتری های موجود در نمونه ادرار اگر در یخچال نگهداری نشود، می توانند تکثیر شوند. اگر این اتفاق بیفتد، می تواند بر نتایج آزمایش تأثیر بگذارد.

برخی از ظروف نمونه حاوی مواد نگهدارنده هستند به طوری که ادرار را می توان برای مدت طولانی تری در دمای اتاق نگهداری کرد. اگر نمی توانید فوراً آن را تحویل دهید، آزمایشگاه به شما نحوه نگهداری نمونه ادرار را توضیح خواهد داد.

نمونه ادرار در چه مواردی استفاده می شود؟

پزشک ممکن است برای کمک به تشخیص یا رد برخی بیماری ها، از بیمار نمونه ادرار بخواهد.

ادرار حاوی مواد زائد است که از بدن فیلتر می شوند. اگر نمونه حاوی موارد غیرعادی باشد، ممکن است نشان دهنده یک مشکل در سلامتی باشد.

آزمایش ادرار معمولاً برای بررسی موارد زیر انجام می شود:

برای تشخیص عفونت ها – مانند عفونت ادراری (UTI) یا برخی از عفونت های مقاربتی (STIs) مانند کلامیدیا.

اگر در اثر آسیب کلیه، پروتئین در ادرار دفع شود به عنوان آزمایش ACR یا نسبت آلبومین به کراتینین شناخته می شود.

در بیشتر موارد آزمایش ادرار در کنار بقیه آزمایش‌ها تجویز می‌شود. به‌عنوان مثال، برای تشخیص بیماری‌های دیابت، مشکلات کلیوی، کبدی و عفونت‌های مجاری ادراری و همچنین بررسی دلیل وجود علائمی مثل دردهای شکمی، وجود خون در ادرار، احساس سوزش هنگام ادرار و درد کمر، از آزمایش ادرار استفاده می‌‌شود. بررسی محتوای ادرار، رنگ، بو، شفافیت، وزن و میزان اسیدی بودن آن در تشخیص علت اختلال و پیدا کردن درمان آن موثر است. همچنین برای تست اعتیاد و بارداری نیز آزمایش ادرار تجویز می‌شود.