رئیس اداره مراقبت از بیماری هپاتیت وزارت بهداشت اعلام کرد؛
«آینده ای بدون هپاتیت» شعار روز جهانی هپاتیت
رئیس اداره مراقبت از بیماری هپاتیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شعار امسال روز جهانی هپاتیت را «آینده ای بدون هپاتیت» اعلام کرد.
به گزارش وبدا، دکتر رشید رمضانی دریاسری با بیان این مطلب اظهار داشت: هفتم مرداد ماه (28 جولای) مصادف با روز جهانی هپاتیت، فرصتی کم نظیر در راستای افزایش حداکثری آگاهی عموم جامعه نسبت به راه های انتقال، پیشگیری و درمان هپاتیت های ویروسی است. شعار روز جهانی هپاتیت در سال 2020 از طرف WHO “آینده ای بدون هپاتیت ” انتخاب شده است.
وی افزود: امسال سازمان جهانی بهداشت بر آزمایش جهت شناسایی بیماران شناخته نشده تمرکز کرده است به این دلیل که تنها 10 درصد مبتلایان به هپاتیت B و 19 درصد از مبتلایان به هپاتیت C از ابتلای خود به بیماری آگاه اند. بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت 290 میلیون نفر در جهان با عفونت های ویروسی زندگی می کنند و از بیماری خود نا آگاهند.
وی توصیه های سازمان جهانی بهداشت در سال 2020 را چنین برشمرد: خدمات پیشگیری و درمان هپاتیت های ویروسی از قبیل ایمنی نوزادان و خدمات برای کاهش میزان ابتلا به هپاتیت های ویروسی و کنترل و درمان هپاتیت های مزمن B حتی درطول پاندمی کووید 19 ضرورت دارد. همه افراد جامعه باید به خدمات پیشگیری، آزمایش و درمان هپاتیت دسترسی داشته باشند. از جمله افراد تزریق کننده مواد مخدر، زندانیان، مهاجرین و افرادی که درمعرض بیشترین مواجهه هستند.
وی ادامه داد: آزمایش به موقع و درمان هپاتیت های ویروسی می تواند از بروز سرطان کبد و سایر بیماری های کبدی جلوگیری کند. همه نوزادان متولد شده بایستی علیه هپاتیت ب واکسن دریافت کنند. همه زنان باردار باید به صورت روتین آزمایش هپاتیت انجام دهند و درصورت ابتلا، نیاز به مراقبت و درمان خواهند داشت.
رئیس اداره مراقبت از بیماری هپاتیت گفت: برای داشتن آینده ای بدون هپاتیت، باید از انتقال هپاتیت از مادر به نوزاد جلوگیری کنیم. برنامه ریزی جهت حذف هپاتیت های ویروسی B ,C در ایران جزو تعهدات و وظایف مهم وزارت بهداشت تا سال 1410 است که واکسیناسیون هپاتیت B، آموزش، پیشگیری و بهره گیری از داروهای موثر نقش بسزایی در کاهش شیوع هپاتیت های ویروسی درکشور دارد.
دکتر رمضانی افزود: کشور ایران نیز همانند بیش از 120 کشور جهان متعهد به حذف هپاتیت های ویروسی تا سال 1410 (2030میلادی) است. اهداف حذف عبارتند از:
کاهش 90 درصدی موارد جدید ابتلا به هپاتیت B ,C و همچنین دسترسی همگانی به درمان های کلیدی برای هپاتیت های مزمن تا 80 درصد که این امر می تواند باعث کاهش 65 درصدی مرگ های مرتبط با هپاتیت شود.
وی ادامه داد: در این راستا تفاهم نامه همکاری مابین سازمان انتقال خون ایران و مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت واکسیناسیون هپاتیت B در گروه اهدا کنندگان مستمر خون منعقد شد و این برنامه در کل کشور تداوم و استمرار دارد.
وی ادامه داد: با آموزش کلیه کارکنان بهداشتی در زمینه هپاتیت و انتقال آبشاری آموزش ها به محیطی ترین سطوح، به بخش عمده ای از عامه مردم اطلاع رسانی در زمینه این بیماری صورت پذیرفته و آموزش ها تداوم دارد.
رئیس اداره مراقبت از بیماری هپاتیت افزود: به منظور شناسایی و درمان به موقع مبتلایان، برنامه ادغام هپاتیت در نظام سلامت کشور در 5 دانشگاه علوم پزشکی به صورت پایلوت آغاز شده است که پس از آن در کل کشور اجرایی خواهد شد.
وی در پایان گفت: در دوسوم دانشگاههای علوم پزشکی کشور واحدهای مشاوره هپاتیت راه اندازی شده است و دیده وری هپاتیت های ویروسی برای زنان آسیب پذیر و کودکان کار وخیابان نیز از اقدامات سال گذشته و سال جاری است.
منبع: وزارت بهداشت