مورفین یک ماده مخدر غیر مصنوعی است که به صورت محلول خوراکی، تزریقی، کپسول یا قرص موجود است. در پزشکی از مورفین اغلب برای کاهش درد پس از جراحی یا کمک به بیمارانی که با دردهای مزمن یا بیماریهایی مانند سرطان مواجه هستند، استفاده میشود. این دارو پتانسیل بالایی برای سوءمصرف دارد و می تواند باعث ایجاد اعتیاد شود. استفاده مکرر از مورفین میتواند باعث ایجاد تحمل دارویی شود که منجر به وابستگی فیزیکی یا اعتیاد و حالت سرخوشی میشود.
مورفین یک ماده کنترل شده است که با تغییر نحوه واکنش بدن به آن درد را تسکین می دهد. این دارو معمولاً برای درمان کوتاه مدت درد به دلیل خطر بالای وابستگی یا اعتیاد استفاده می شود.
پارس پیوند، مشاور شما در تامین مواد مصرفی آزمایشگاه
برای خرید تست رپید مورفین، در فستیوال فروش پارس پیوند با مشاوران ما در تماس باشید. راه های تماس با ما:
- شماره تلفن شرکت:5-40660490-021
- داخلی: 1053، 1055، 1056، 1058
- شماره های واتساپ: 09101701080, 09103146893, 09103147287, 09036641890
- دایرکت اینستاگرام: @parspeyvand
چرا مورفین تجویز می شود؟
مرفین برای تسکین درد متوسط تا شدید استفاده می شود. قرص ها و کپسول های مورفین فقط برای تسکین درد شدید و شبانه روزی استفاده می شود که با استفاده از سایر داروهای مسکن قابل کنترل نیست. قرصها و کپسولهای مورفین را نباید برای درمان دردی که میتوان با داروهای دیگرکنترل کرد، استفاده کرد. مورفین با تغییر نحوه واکنش مغز و سیستم عصبی به کنترل درد کمک می کند.
قبل از مصرف مورفین به عنوان دارو باید به این نکات توجه کرد:
- در صورت داشتن سابقه واکنش آلرژیک به مورفین یا سایر داروهای مخدر نباید این دارو را مصرف کنید
- آسم شدید یا مشکلات تنفسی
- انسداد معده یا روده (ایلئوس)
- اگر در 14 روز گذشته از یک مهارکننده MAO استفاده کرده اید، مانند ایزوکاربوکسازید، لینزولید، تزریق متیلن بلو، فنلزین، یا ترانیل سیپرومین.
برای اینکه مطمئن شوید مورفین برای شما بی خطر است، اگر هر یک از علائم زیر را قبلا تجربه کرده اید به پزشک خود اطلاع دهید:
- مشکلات تنفسی، آپنه خواب (تنفس در طول خواب متوقف می شود)؛
- آسیب به سر، تومور مغزی، یا تشنج؛
- اعتیاد به مواد مخدر یا الکل، یا بیماری روانی؛
- مشکلات دفع ادرار؛
- بیماری کبد یا کلیه؛
- مشکلات کیسه صفرا، پانکراس یا تیروئید
اگر در دوران بارداری از داروهای مخدر استفاده کنید، ممکن است جنین به این دارو وابسته شود. این امر می تواند علائم تهدید کننده زندگی را در نوزاد پس از تولد ایجاد کند. نوزادانی که وابسته به مواد افیونی به دنیا می آیند ممکن است برای چند هفته به درمان پزشکی نیاز داشته باشند.
گاهی اوقات مرفین به دلیل احساس سرخوشی و تسکین درد مورد سوء استفاده قرار می گیرد، اما عوارض جانبی به ویژه در دوزهای بالاتر محتمل است. برخی از عوارض جانبی رایج عبارتند از:
- کاهش اشتها
- کاهش تعداد ضربان قلب
- خواب آلودگی
- کاهش فشار خون
- تغییرات در خلق و خو
- مشکل در ادرار کردن
- سردرد
- احساس عصبی بودن
مصرف بیش از حد مورفین ممکن است علائم شدیدی داشته باشد و حتی ممکن است منجر به کما یا مرگ شود. سایر علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل کاهش فشار خون، کند شدن تنفس، تغییر رنگ پوست (مانند آبی یا بنفش)، مشکل در تنفس، تورم گلو و بسیاری موارد دیگر باشد.
وقتی مورفین به درستی برای درمان درد استفاده شود، میتواند داروی مفیدی باشد، اما اگر دقیقاً طبق دستور پزشک متخصص استفاده نشود، عواقبی دارد. عوارض جانبی شدید می تواند با اعتیاد یا سوء استفاده از مورفین رخ دهد و ایمنی فرد و اطرافیانش را در معرض خطر قرار دهد. اگر شما کسی را می شناسید که نیاز به آزمایش داروی مرفین دارد، آزمایش رپید مورفین یا پانل 10 تستی مواد مخدر می تواند این ماده را در ادرار آنها تشخیص دهد.
نحوه انجام آزمایش:
- محدودیتی زمانی خاصی برای دریافت نمونه ادرار جهت آزمایش مورفین نیست و از سوی دیگر ناشتا بودن فرد نیز تاثیری در آزمایش مرفین نخواهد داشت.
- قبل از تهیه نمونه ادرار از نوشیدن مقادیر بیش از حد مایعات جلوگیری کنید.
- جمع آوری نمونه ادرار در ظرف خشک و تمیز انجام گردد.
- ادرار جمع آوری شده می تواند در دمای c°۸-۲برای بیشتر از ۴۸ ساعت نگهداری گردد و برای ذخیره طولانی مدت در دمای c°۲۰ -فریز گردد. نمونه های منجمد شده باید قبل از تست بررسی مرفین، ذوب گشته و ترکیب گردد.
- کلیه مواد و نمونه ها به دمای اتاق برسند.
- تست از بسته بندی خارج نمایید و درپوش را از انتهای آن جدا نمائید. سپس پد جاذب نمونه را در داخل ادرار قرار دهید (10 تا 15 ثانیه).
- تست را روی یک سطح صاف قرار دهید؛ تایمر را زده و منتظر مشاهده خطوط بمانید.
- نتایج را بعد از 5 دقیقه بخوانید. (نتایج بعد از 10 دقیقه قابل تفسیر نمی باشند.)
مثبت: یک خط در محدود خط C تشکیل میگردد.
منفی: دو خط یکی در محدوده خط C و دیگری در محدوده خط T تشکیل میگردد.
نامعتبر: عدم تشکیل خط کنترل نشان از نامعتبر بودن تست است و تست باید مجددا تکرار شود.
داروهای حاوی کدئین سبب بروز نتیجهی مثبت کاذب در تست مورفین میشود. فنوباربیتال، دیفنوکسیلات و دکسترومتورفان تاثیری در نتیجهی تست نواری ندارند. همچنین مصرف ۴۰ میلیگرم فورزماید، علیرغم رقیق کردن ادرار، هیچ تاثیری در نتیجهی تست مورفین و بروز منفی کاذب ندارد. مصرف قرصهای ضد حاملگی تا ۳۶ ساعت سبب بروز منفی کاذب روی نتیجهی تستهای نواری میشود. قرص ضد بارداری LD تغییری در نتیجهی تستها ایجاد نمیکند. سایر دستههای دارویی رایج از جمله آمیتریپتیلین، دیازپام و آنتیبیوتیکها مثل آموکسیسیلین نیز معمولاً تداخلی در شناسایی مورفین ایجاد نمیکنند.
مصرف قرص ایبوبروفن میتواند به غلط تست حشیش را مثبت کند و یا مصرف ضددردها، آنتیهیستامینها و آبنباتهای سرد (قرصهای مکیدنی برای سرماخوردگی) میتواند موجب مثبت شدن تست آمفتامین شود. ترکیبات بیحسکننده در دندانپزشکی نیز در تست کوکائین مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
اور دوز مورفین یا مصرف بیش از حد این دارو چه علائمی ایجا می کند؟
باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید. مصرف بیش از حد می تواند کشنده باشد، به ویژه در کودک یا فردی که از داروهای مخدر بدون نسخه استفاده می کند. علائم مصرف بیش از حد ممکن است شاملموارد زیر باشد:
- خوابآلودگی شدید
- کوچک شدن مردمک چشم
- تنفس آهسته یا عدم تنفس
پزشک ممکن است به شما توصیه کند که نالوکسان (دارویی برای معکوس کردن مصرف بیش از حد مواد افیونی) مصرف کنید و آن را همیشه همراه خود داشته باشید. فردی که از شما مراقبت می کند می تواند در صورت قطع تنفس یا بیدار نشدن، نالوکسان را تجویز کند. مراقب شما همچنان باید کمک پزشکی اورژانسی دریافت کند و ممکن است نیاز به انجام CPR (احیای قلبی ریوی) در زمانی که منتظر رسیدن کمک هستید، باشد.