تست پی سی آر هم کرونا را بطور قطعی تشخیص نمیدهد!

منفی کاذب پی سی آر

در پاسخ به شیوع بیماری کووید-۱۹(19-COVID)، ناشی از ویروس SARS–CoV 2، آزمایش های متعددی جهت تشخیص بیماری حاد، ردیابی تماس، تشخیص عفونت های بدون علامت و ارزیابی ایمنی جمعی مورد نیاز است.

در طی چند روز پس از انتشار ژنوم ویروس SARS-CoV-2، آزمایش های PCR به سرعت در خط مقدم برای تشخیص بیماران مبتلا به پنومونی حاد در چین و در سطح جهانی به مرحله ی اجرا درآمد. با گسترش بیماری واضح بود که آزمایش PCR به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیاز های این بیماری مانند ردیابی تماس گذشته نگر، بررسی میزان بیماران بدون علامت و ارزیابی ایمنی جمعی باشد.

آزمایش PCR در صورت شناسایی دو ژن SARS-CoV-2 می تواند تشخیص ابتلا به  ویروس کرونا را تأیید کند. اما در مواردی نتیجه ی این تست به صورت منفی کاذب در می آید. بدین معنی که ممکن است فرد مبتلا به ویروس باشد اما نتیجه ی تست آن منفی شود.

مقالات جدید درباره ی کارایی تست PCR

در مقاله ای که در Annals of Internal Medicine (با ایمپکت فکتور ۲۱.۳۱۷) منتشر شده است با بررسی ۷ مطالعه مشخص شد نرخ منفی کاذب تست پی سی آر می تواند در روزهای اول تا چهارم شروع بیماری (قبل از شروع علائم معمول بیماری) بین ۱۰۰٪ در روز اول تا ۶۷٪ در روز چهارم باشد.

زمانی که علائم بروز پیدا می کنند (روز پنجم) میانگین نرخ منفی کاذب در این تست به ۳۸٪ می رسد. این عدد در روز هشتم (3 روز بعد از شروع علائم) به ۲۰٪ می رسد اما دوباره در روز نهم بیماری می تواند تا ۶۶٪ افزایش پیدا کند.

نتیجه:

در صورت منفی شدن تست PCR نیز بهتر است افراد بیمار به مدت 2 هفته خود را قرنطینه کنند تا در صورت ابتلا، بیماری را به سایرین انتقال ندهند. همچنین افراد سالم نیز برای محافظت از خود در برابر ناقلین بی علامت و یا افرادی که تصور می کنند به بیماری مبتلا نیستند باید حتما از ماسک استفاده کنند.

منبع:

https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-1495

https://doi.org/10.7326/M20-1495