مقالات

علائم آنفلوانزا ی فصلی و کرونا را چگونه از یکدیگر تشخیص دهیم؟

شیوع آنفلوانزا هم زمان با کرونا

تشخیص آنفلوانزا و کرونا

جان لینچ، متخصص بیماری‌های عفونی مرکز سیاتل:

یکی از علائم کسانی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند از دست دادن حس بویایی و چشایی است و پزشکان از این علائم می‌توانند به راحتی افراد مشکوک را شناسایی کنند.

کووید ۱۹ و آنفلوانزا دارای علائم مشترک زیادی مانند سرفه، بی‌حالی و عطسه هستند. همچنین داشتن تب، تعریق و مشکلات تنفسی در مبتلایان به این دو بیماری بسیار شبیه به هم است.

محققان می‌گویند هم ویروس کرونا و هم آنفلوانزا می‌تواند بدون وجود علائم در فرد منتقل شود. با این حال، تنها تفاوت این دو در زمان بروز علائم است. دیده شدن علائم ابتلا به آنفلوانزا در افراد، یک تا ۴ روز پس از ابتلا رخ می‌دهد، این در حالی است که مبتلایان به کرونا معمولاً ۵ تا ۷ روز پس از ابتلا علائم بیماری را از خود نشان می‌دهند.

 

علائم ویروس کرونا

تب کمتر از ۴۰ درجه سانتی گراد – سرفه (خشک) – گلو درد – لرز خفیف – احساس خستگی -احساس گرفتگی بینی – احساس ناراحتی در قفسه سینه – بی اشتهایی – نفس تنگی یا مشکل تنفسی- درد عضلات

علائم نادر ویروس کرونا

حالت تهوع و استفراغ – سردرد- اسهال – شکم درد – آب ریزش بینی – گرفتاری دستگاه تنفس تحتانیبدون درگیری قسمت های فوقانی در بیماری کرونا ویروس شایع است .

علائم آنفلوانزا

آنفلوانزا شما را یکباره زمین گیر می‌کند, سر و تمام اندام بدن فرد شروع به درد گرفتن می‌کند، سرفه خشک و خشکی گلو دارد. تب تا ۴۱ درجه سانتیگراد بالا می رود و غالباً همراه با لرز است و فرد احساس گرسنگی نمی‌کند.

تب و لرز، خستگی شدید، بدن درد، حالت تهوع، تب شدید, سردرد و درد عضلانی شدید در آنفلوآنزا از شیوع بالایی برخوردار است.

علائم سرما خوردگی ساده

در سرماخوردگی ساده، معمولا خارش گلو و آب ریزش بینی وجود دارد و بعدا سرفه شروع می‌شود. چندین روز طول می‌کشد تا علائم گلو درد، آب ریزش بینی، سرفه بلغم دار، یا سرفه‌های خشک، تب و سردرد ظاهر شده بهتر شوند. در این وضع گوش‌ها وزوز می‌کنند و بیمار احساس ضعف می‌کند. توجه داشته باشید که آب‌ریزش بینی شدید از علائم سرماخوردگی است .

تشخیص دشوار کرونا و آنفلوآنزا

دانشمندان تاکید دارند علائم ویروس کرونا با سرعت بیشتری فرد را درگیر می‌کند. با این وجود، بسیار سخت است که میان افراد مبتلا به کرونا و آنفلوانزا از روی زمان بروز علائم تفاوت قائل شد. از این رو، فرض نخست پزشکان این است که هر کس علائم رایج کرونا را از خود نشان داد، به کووید ۱۹ مبتلا شده است مگر آنکه پس از انجام آزمایش، تست کرونای وی منفی اعلام شود. متخصصان می‌گویند در حال حاضر هیچ راهکار علمی برای تشخیص میان ابتلای فرد به ویروس کرونا و آنفلوانزا از راه مشاهده ظاهری و علائم فرد وجود ندارد.

دانشمندان آمریکایی می‌گویند به دلیل آنکه نمی‌توان این دو بیماری را از هم تشخیص دارد، بهترین کار این است که مردم حتماً واکسن آنفلوانزا بزنند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های عفونی آمریکا به همین دلیل دستور تولید حجم بالایی از واکسن آنفلوانزا برای واکسیناسیون مردم را صادر کرده است.

تنها امید متخصصان این است که بتوان با عرضه گسترده تست کرونا، با سرعت زیاد تفاوت ابتلای افراد را تشخیص داد و افراد بیمار را برای کنترل شیوع کووید ۱۹ قرنطینه کرد. متخصصان تاکید دارند علاوه بر شباهت علائم این دو بیماری، راه‌های مقابله با آن‌ها نیز یکسان است. از این رو، بهتر است مردم هم برای جلوگیری از ابتلا به کرونا و هم ابتلا به آنفلوانزا فاصله اجتماعی را رعایت و در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.

منابع:

www.pezeshk.us

www.borna.news

مقالات پارس پیوند

مطالب مرتبط