جدید ترین اخبار کرونا

با ویروس جهش یافته چه کنیم؟اخبار کرونا انتقال از سطوح

ابتدا باید توجه کرد که تفاوت عمده‌ای میان بیمارانی که به انواع کرونای قدیمی مبتلا شده‌اند با بیمارانی که به کرونای جهش یافته مبتلا می‌شوند، وجود ندارد. در عین حال شناسایی کرونای جهش یافته بدون آزمایش ژنتیکی امکان‌پذیر نیست.

تفاوتی که وجود دارد اینست که سرعت و قدرت انتقال بیماری در کرونای جهش یافته یک مقدار بیشتر است و مبتلایان به کرونای جهش یافته، سریع‌تر ویروس را به دیگران انتقال می‌دهند.

علائم کرونای جهش یافته، مانند علائم کرونا است که تاکنون شناخته شده، اما مقداری شدید تر است. در عین حال ممکن است تشخیص آن هفته‌ها طول بکشد. بیشترین چیزی که در تشخیص کمک می‌کند سابقه مسافرت به کشوهایی است که درگیر کرونای جهش یافته هستند.

بر اساس مطالعه صورت گرفته علائم بالینی متفاوتی در ویروس جهش یافته انگلیسی در کودکان و نوجوانان در مقایسه با ویروس اصلی نداشته است و حتی شدت بیماری هم بیشتر نبوده است.

علت فوت زودهنگام بیماران کرونایی در بیمارستان

احتمالا دیده یا شنیده اید که برخی از بیماران کرونایی در کمتر از ۲۴ ساعت از مراجعه به بیمارستان فوت می‌کنند که نشان می‌دهد بسیار بدحال بوده‌اند و دیر مراجعه کرده‌اند.

به گفته ی متخصصان، دیر مراجعه کردن بیماران کرونا به بیمارستان باعث می‌شود درگیری ریه بیمار شدیدتر شده و پزشکان نتوانند خیلی در روند معالجه دخالت کنند.

بیمارانی که در بخش ICU بستری می‌شوند کسانی هستند که درگیری ریه در آنها بسیار شدید است و اکسیژن خون این بیماران به کمتر از ۸۶ درصد رسیده است و با اکسیژن معمولی سطح اکسیژن بدن آنها بالا نمی‌آید.

همچنین دیر مراجعه کردن بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها یکی از علل شیوع بیشتر این ویروس در جامعه است. با مراجعه به موقع به پزشک میتوان عوارض بعدی ویروس کرونا و انتشار آن در جامعه را کاهش داد.

آیا ویروس کرونا از طریق سطوح منتقل می شود؟

مقاله ی جدیدی که در جولای ۲۰۲۰ ( تیرماه) در مجله پزشکی لنست انتشار یافت، بیان کرد که احتمال انتقال کووید ۱۹ از طریق سطوح‌ بی‌جان بسیار ناچیز است و تنها در مواردی که فرد آلوده روی سطح سرفه یا عطسه کند و شخص دیگری بلافاصله پس از سرفه یا عطسه (در طی یک تا دو ساعت) آن سطح را لمس کند احتمال انتقال وجود دارد.

این مقاله تردید های بسیاری را در ذهن مردم به وجود آورد. چراکه بسیاری از ما در تمام سال گذشته مشغول ضدعفونی هر چیزی که وارد محیط خانه می‌شد بودیم!

در این مقاله گفته شده که اگرچه ضدعفونی دوره‌ای و استفاده از دستکش به ویژه در بیمارستان از اقدام‌های احتیاطی منطقی است، سطوح آلوده‌ای که ساعت‌ها با حامل آلوده در تماس نبوده‌اند، خطر انتقال قابل اندازه‌گیری در محیط‌های غیر بیمارستانی ندارند.

گزارش نیچر سازمان بهداشت جهانی (WHO) در آخرین رهنمود همگانی خود که در اکتبر گذشته (مهرماه) بروز رسانی شد، توصیه می‌کند :

“از تماس با سطح‌ها خودداری کنید، به ویژه در محیط‌های همگانی، زیرا فرد مبتلا به کووید-۱۹ می‌تواند پیش از شما سطح را لمس کرده باشد. سطح‌ها را به طور منظم تمیز کنید.”

اما بنا بر همین گزارش مجله نیچر، یک نماینده WHO در ژانویه به نیچر گفت که شواهد محدودی وجود دارد که ویروس کرونا از طریق سطوح آلوده معروف به فومیت منتقل شود؛ اما آنها با استناد به شناسایی RNA ویروس کووید ۱۹ در نزدیکی افراد آلوده به ویروس افزودند که فومیت‌ها (سطوح آلوده) هنوز به عنوان یک روش احتمال انتقالی در نظر گرفته می‌شوند.

گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (CDC) ایالات متحده آمریکا نیز در تارنمای خود می‌گوید که انتقال سطح تصور نمی‌شود که یک روش معمول برای گسترش کووید-۱۹ باشد، اما این سازمان همچنین می‌گوید که ضد عفونی پی در پی سطح‌ها و اشیایی لمس‌شده توسط چندین فرد، اهمیت دارد.

سهم بالای انتقال ویروس از راه تنفس، از همان روزهای نخست هم بر هیچ کس پوشیده نبود، اما اینکه به طور مطلق انتقال ویروس از طریق سطوح را رد کنیم، اقدامی علمی نیست و علی رغم شناخت کم در خصوص این بیماری در ابتدای بحران، امروزه اطلاعات بسیاری در دست است که ثابت می کند باید تمام جوانب پروتکل های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا، رعایت شود.