جهشهای کرونا ویروس جدید (کووید-19)
به گزارش دیلیمیل، تجزیه و تحلیلهای صورت گرفته توسط متخصصان انجمن سلطنتی لندن نشان داد که هیچ یک از تغییراتی که تاکنون در کد ژنتیکی کرونا ویروس ایجاد شده، باعث شدیدتر و عفونیتر شدن ویروس نشده است.
این یافتهها برای پزشکان و اپیدمیولوژیستها اطمینان بخش است چرا که نشان میدهد افرادی که قبلا به “کووید-۱۹” مبتلا شدهاند، از ابتلای مجدد محفوظ میمانند.
جهش هایی که طی پاندمی کووید-۱۹ تکامل یافته است، نشانگرهایی از خود به جای گذاشتهاند که به محققان این امکان را میدهد شیوع ویروس را ردیابی کنند.
پروفسور “جفری اسمیت” (Geoffrey Smith) محقق اصلی پروژه از دپارتمان پاتولوژی دانشگاه کمبریج گفت: خبر خوب این است که عامل کووید-۱۹ یعنی ویروس “SARS-CoV-۲” تاکنون ثابت شده است. زیرا تشخیص آن آسانتر است.
این بیماری شدید تر نمیشود!
وی ادامه داد، توالییابی کل ژن ویروس به ما این امکان را میدهد که نهتنها فردی که آلوده است را شناسایی کنیم، بلکه دقیقا نوع ویروس را تعریف کنیم و بنابراین روی منشا آلودگی به این ویروس کار کنیم.
نقطه ضعفی که محققان به آن اشاره کردهاند، این است که حتی سرعت کم جهش میتواند به ویروس این امکان را دهد در برابر برخی داروها مقاوم باشد.
اما این ها حدس و گمان هستند و محققان این مطالعه اطمینان دارند که این بیماری شدیدتر و عفونیتر نمیشود.
در بخشی از این مطالعه محققان منشا ویروس در انگلیس را بررسی کردند و ریشه ژنتیکی آن را جست وجو کردند.
آنها دریافتند که نزدیکترین خویشاوند این ویروس، کروناویروس خفاش است که در چین پیدا شد و ” RaTG۱۳” نام دارد.
به گفته کارشناسان، تفاوت میان “SARS-CoV-۲” و دیگر کروناویروسها بسیار زیاد است و در آزمایشگاه ساخته نشده است.
در عوض، این مطالعه تایید میکند که این ویروس مستقیما از خفاشها و یا از طریق یک پستاندار به انسان راه یافته است.
در روند رسیدن به این نتایج، محققان پروژه که از برجسته ترین متخصصان انگلیس هستند، دریافتند که بین ماههای فوریه و مارس سال ۲۰۲۰ میلادی، در مجموع ۱۳۵۶ سویه مجزای “SARS-CoV-۲” از خارج، به انگلیس وارد شده است.
منبع: