مقالات

فواید ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

ارتباط ویتامین D و ویروس کرونا

[fusion_builder_container type=”flex” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text]

نقش ویتامین D در پیشگیری از کروناویتامین D و ویروس کرونا

از فواید ویتامین D می توان به تنظیم قند خون، قلب و عروق خونی، و ریه‌ها و مجاری هوایی اشاره کرد. این ویتامین همچنین در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. کمبود ویتامین D یک عامل موثر در انواع مشکلات سلامتی مانند اختلالات اسکلتی عضلانی، عفونت ها، بیماری های خود ایمنی، بیماری های قلبی، سرطان ها و ناباروری می باشد.

تاثیر بر سیستم ایمنی

ویتامین D درکنار عملکردهای اصلی خود به وضوح به تعدیل سیستم ایمنی کمک می کند. این ویتامین از یک سو پاسخ های ضد میکروبی ایمنی ذاتی را تقویت و از سوی دیگر با تعدیل پاسخ های ایمنی تطبیقی به بهبود بیماری های مخرب خود ایمن کمک می نماید.

کمک به ایمنی سلولی

گیرنده ویتامین D در انواعی از سلول های ایمنی مانند لنفوسیت ها، دندرتیک سل ها و مونوسیت ها بیان می شود.
همچنین با تقویت مسیر های پیام رسانی مرتبط با اینترفرون گاما که به عنوان اصلی ترین محرک ماکروفاژها و نوتروفیل ها در فاگوسیتوز مطرح می باشد در جنگ علیه عفونت های داخل سلولی نظیر مایکوباکتریوم ها کمک می کند.

بهبود کرونا با ویتامین D

ویروس کرونا

پاسخ های مضر سیستم ایمنی و اختلال در پاسخ های ضد ویروسی مشکل اصلی بیماران کووید-19 خصوصا در فاز التهابی بیماری می باشد. تجویز ویتامین D برای افراد مبتلا به COVID‐19 ممکن است به آنها کمک کند تا سریع‌تر بهبود یابند یا شدت بیماری در آنها کمتر باشد. ویتامین D ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه تنفس را برای کمک به تنفس بیماران کاهش دهد، اما شواهد قطعی نیست.

نتیجه گیری
اگرچه تحقیقات نشان داده است که کمبود ویتامین D با شدید بودن ابتلا به کووید همراه است اما به نظر میرسد این ارتباط، یک رابطه علت و معلولی نیست. چون افرادی که از نظر ژنتیکی سطوح پایینتر ویتامین D داشتند، در مقایسه با آنها که به شکل ژنتیکی سطوح بالاتر دارند،احتمال بیشتری از ابتلا یا ابتلای شدید تر نداشتند.
توجیه این ارتباط بدین گونه است که افرادی که سطوح بالاتر از ویتامین D دارند، درسایر عوامل مربوط به سلامتی مثل ورزش و فعالیت و نحوه زندگی نیز سالم تر هستند و در صورت ابتلا به کووید به همین علت به فرم های خفیف تر آن مبتلا می گردند.

ویتامین دی به چه میزان برای بدن لازم است؟

این ویتامین از طریق نور خورشید و استفاده از برخی مواد غذایی مثل لبنیات، تخم مرغ، قارچ و… بدست می آید. اما میزان آن در منابع غذایی محدود است و ما برای جبران کمبود آن مجبوریم که مکمل ویتامین D3 را تحت نظر پزشک مصرف کنیم تا از فواید ویتامین D بهره مند شویم. معمولا توصیه میشود به صورت روتین در افراد بالای ۱۲ سالیک عدد قرص ویتامین D3 (50000Iu) را در ماه مصرف کنید.
نکته مهم؛ مصرف زیاد هر ویتامینی ممکن است برای بدن ضرر داشته باشد. (درباره ی عوارض مصرف زیاد ویتامین سی بخوانید.)

از آنجایی که این ویتامین محلول در چربی است، میزان بیش از حد آن سمی است و باعث کبد چرب میشود. برای بررسی میزان نیاز خود به این ویتامین، حتما آزمایش دهید و با پزشک خود مشورت نمایید.

میزان این ویتامین تحت عنوان تست 25Hydroxy Vitamin D در بخش بیوشیمی یا سرولوژی آزمایشگاه با استفاده از کیت های ویتامین D به صورت کمی اندازه گیری می شود.  مقدار نرمال این ویتامین تا ۸۰ ng/ml گزارش شده است. البته این مقدار در سنین مختلف نی تواند متفاوت باشد.

  • کمبود شدید: کمتر از ۱۰ ng/ml
  • کمبود خفیف تا متوسط: ۱۰ تا ۲۴ ng/ml
  • میزان مناسب: ۲۵ تا ۵۰ نانوگرم بر میلی لیتر
  • امکان مسمومیت: بیش از ۸۰ ng/ml

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”” rule_size=”” rule_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” font_size=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_transform=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

پیشنهاد بررسی:  لوله وکیوم CBC K2, K3 لبویر لوله لخته کلات بدون ژل(Clot Activator) لبویر  – لوله وکیوم لخته ژل دار لبویر 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

مطالب مرتبط