مقالات

تاثیر زینک (روی) در جلوگیری از COVID-19

زینک و جلوگیری از کرونا

زینک و جلوگیری از کرونا

زینک یک ماده ی معدنی است که در انواع غذا ها یافت می شود. تغذیه و سلامت با عملکرد سیستم ایمنی ارتباط زیادی دارد. تغذیه و سبک زندگی مناسب در مبارزه با ویروس ها و در جلوگیری از التهاب مزمن به دنبال عفونت ها به سیستم ایمنی کمک میکند.

زینک (روی) چه نقشی در جلوگیری از COVID-19 دارد؟

 یافته ها نشان می دهد که روی با کمک به ایمنی ضد ویروسی و کاهش التهاب در مقابل کووید 19 اثر محافظتی دارد. گروهی از محققان روسی از دانشگاه Sechenov مسکو،در این باره مقاله ای را در    

International Journal of Molecular Medicine منتشر کرده اند.

زینک یک ماده معدنی اساسی با طیف گسترده ای از نقش ها در بدن انسان است؛ از جمله پشتیبانی از عملکرد بیش از 300 آنزیم بدن برای انجام متابولیسم طبیعی و اطمینان از عملکرد مناسب سیستم های تولید مثل، قلبی – عروقی و عصبی.

غذاهای سرشار از روی شامل محصولات حیوانی، مانند گوشت، صدف، مرغ و غلات صبحانه غنی شده است.

با این حال لوبیا، آجیل و دانه ها نیز حاوی روی هستند. فیتات های موجود در سبزیجات و غلات باعث کاهش جذب روی می شوند و بنابراین گیاهخواران ممکن است به 50 درصد روی بیشتر در رژیم غذایی خود نیاز داشته باشند.

نقش مواد معدنی مانند در سیستم ایمنی

زینک (روی) به تولید و بلوغ گلبول های سفید خون که نقش مهمی را در سیستم ایمنی ایفا می کنند، کمک میکند.

انواع مختلفی از گلبول های سفید وجود دارد که آنتی بادی  تولید می کنند و پاتوژن ها را به دام انداخته و از بین می برند. و نیز سیستم ایمنی را بعد از عفونت به حالت عادی برمی گردانند.

زینک همچنین به تنظیم واکنش التهابی کمک میکند. در حالی که پاسخ التهابی برای مبارزه با یک عفونت ضروری است، تولید بیش از حد سایتوکاین های التهابی در اوایل عفونت، مسبب برخی از علائم شدید کووید 19 است.

در این بررسی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روی ممکن است اثر ضد التهابی در ذات الریه داشته باشد و باعث محدود شدن آسیب به بافت ریه می شود.

ده ها سال است که دانشمندان می دانند که زینک می تواند تکثیر رینو ویروس های مسئول عفونت های تنفسی در افراد، از جمله سرماخوردگی را مهار کند.

میزان بالای زینک در سلول ها باعث توقف باز تولید رینو ویروس ها میشود و همچنین باعث تحریک تولید اینترفرون آلفا میشود. این مولکول های سیگنال دهنده، سلول های اطراف را وادار به شروع دفاع ضد ویروسی میکنند.

در این بررسی شواهد خاصی برای کروناویروس یافت شده است. یک مطالعه نشان داد که این ماده معدنی، آنزیمی را که مسئول همانند سازی  کرونا ویروسی که منجر به شیوع SARS در سال 2002 شد، مهار می کند.

اگرچه شواهد نشان می دهد که روی خطر ابتلا به بیماری های تنفسی و عوارض آنها را کاهش می دهد، اما داده های کافی برای توصیه در مورد مصرف روی و COVID-19 در دست نیست.

عوارض مصرف بی رویه

محققان هشدار می‌دهند مصرف بیش از ۱۵۰mg زینک در روز منجر به مسمومیت می‌شود. عوارض جانبی نظیر کاهش عملکرد سیستم ایمنی، تهوع، کاهش اشتها و گرفتگی معده در اثر مسمومیت ایجاد می‌شود. مؤسسات ملی بهداشت مصرف روزانه مقادیر از روی را توصیه می کنند.

نیاز روزانه افراد

بررسی های انجام شده نشان می دهد که نیاز خانم ها به این عنصر مهم و ضروری، روزانه حداقل ۱۰ میلی گرم و نیاز آقایان روزانه حداقل ۱۲ میلی گرم است. آمار ها نشان میدهد که مقدار مصرف روی بسیار کمتر از مقدار مورد نیاز است.

مراکز تغذیه ی کشور آلمان و آمریکا توصیه می کنند که برای پیشگیری از امراض حاصل از کمبود روی، خانم ها باید روزانه ۱۲ میلی گرم و آقایان ۱۵ میلی گرم روی مصرف کنند. اصولاً دوز ۱۵ میلی گرم در روز را حد متوسط دریافت روی می دانند.

بیشترین مقدار زینک را میتوان در مواد غذایی مانند : گوشت – گردو – بادام – فندق – تخم کدو – دانه سویا – ذرت -قارچ گندم و جو – کنجد و به خصوص در شکلات تلخ یافت می‌شود. 

منبع:

Medical news today

پیشنهاد بررسی: ویروس کرونا تا چند ساعت در آب زنده می ماند؟نیش زنبور عسل و درمان کرونا!ماجرای واکسن روسی علیه ویروس کرونا 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید